sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Sheippaus

Meillä kuten varmasti joka kissaperheessä, kissoilla on toisinaan epätoivottua käytöstä, kuten sohvan raapimista tms. Nyt pitkästä aikaa muita kissablogeja lukiessa, törmäsin sheippaukseen. Tämä voisi olla hyvä keino aktivoida kissoja kivoihin juttuihin, jolloin ei energiaa enää riittäisi niin paljon tuhotöille. Viiruvarpaat -blogissa on useampi video aiheesta, joissa on selostettu tosi selkeästi, kuinka homma etenee. Eli ensi viikolla siis naksutin hankintaan, jonka avulla (+herkut) palkitaan kissa toivotusta käytöksestä. Katsotaan kuinka homma etenee! (Kuvassa raadeltu sohvan kulma.)

lauantai 26. syyskuuta 2015

Kuvausharjoittelua vol2

Heippa minunkin puolesta!
Halusin kertoa oman osuuteni tämän aamun kuvauksista. Emäntä taisi ottaa jopa kahdeksan kuvaa, ennenkuin onnistui näissä kahdessa, jotka ovat alla. Enhän minä malta olla paikallani ja mitä lähemmäksi sen padin/kameran kanssa tullaan, alan haistella, että mikäs laite tämä nyt sitten on, tuttua ehkä kissa-arkea eläville? Miau!
Paikka, josa minut nyt kuvattiin, on olohuonessa yksi suosikkipaikkojani. Sohvan selältä näkee melko hyvin ulos ja sisällä muutenkin on vähän korkeammalla kuin lattiatasossa.
Mukavaa viikonloppua kaikille, terveisin Martta!

Kuvausharjoittelua

Kas päivää, vai pitäisikö sanoa vielä huomenta? Enpä tiedä. Tulee aina nukuttua pidempiä jaksoja ja toisaalta mielestäni aamiaisen aika olisi välillä aamukahdelta alkaen! Miau!
Mutta asiaan. Harjoittelimme emännän kanssa hieman kuvailua tuo ipadin kanssa. Sillä ei aina saa niin kovin hyviä kuvia kuin haluaisi, toki se kuulema johtunee valaistuksen puuttumisesta. Ja enhän minä jaksa aina vain istua tahi maata tasan paikallani, jotta otokset onnistuisivat. Sisäkissoja kun olemme, emäntä saattaa nappailla kuvia pitkin viikkoa ja sitten yhdessä postailemme ne tänne blogiin. Se, että kuvat otetaan aina sisällä, ei takaa hyvää laatua, koska valon määrä näin talvea kohti on vähäisempää. Kyseiset kuvat alla on tosin otettu ihan tänä aamuna, melko onnistuneita, etten sanoisi, mi-au!
Tervetuloa seurailemaan minun, Mollan ja myöskin pikkukissaneidon Martan arkiseikkailuja!

tiistai 22. syyskuuta 2015

Kuulumisia todella pitkästä aikaa

Pitkästä aikaa tultiin moikkaan kaikkia! Pohdittiin emännän kanssa, josko alkaisi taas blogata aktiivisemmin meidänkin kuulumisia täällä. Tuossa vajaa kaksi kuukautta sitten nuo isäntä ja emäntä menivät naimisiin, joten emännällä on mennyt viimeiset pari vuotta blogatessa hääjuttuja.
Jotta kaikki tutut ja tuntemattomat tavottaisivat meidän pitkän tauon jälkeen, aiomme käydä kommentoimassa paluusta toistenkin blogeissa. Tervetuloa jälleen mustavalkoisten tassunjälkien seuraan!